Rezultate din textul definițiilor
CIOCOLATA, ciocolate, s. f. 1. Preparat comestibil facut dintr-un amestec solidificat de pulbere de cacao si de zahar (cu adaos de ingrediente). ♦ Baton, bucata din acest preparat. 2. Bautura preparata din praf de ciocolata (1) sau de cacao dizolvat in lapte sau in apa. [Var.: socolata, ciocolada s. f.] – Din it. cioccolata. Cf. fr. chocolat, germ. Schokolade.
CIOCOLATA s.f. 1. Amestec solidificat de cacao si zahar, uneori cu adaosuri de alte substante. 2. Bautura preparata din praf de ciocolata (1) dizolvat in lapte sau in apa. [Var. socolada, socolata s.f. / < it. ciocolata, cf. fr. chocolat, germ. Schokolade, sp. chocolate < cuv. aztec].
CIOCOLATA s. f. 1. amestec solidificat de cacao si zahar cu alte ingrediente. 2. bautura din praf de ciocolata (1) dizolvat in apa sau in lapte. (< it. ciocolata)
CACAO s. f. Produs alimentar in forma de praf, obtinut din semintele unui arbore exotic (Theobroma cacao) si care serveste la prepararea ciocolatei, a unor bauturi hranitoare etc.; p. ext. bautura preparata din acest praf. – Fr. cacao.
CACAO s. f. praf rezultat din macinarea semintelor prajite ale unui arbore exotic, folosit la prepararea ciocolatei; (p. ext.) bautura preparata. (< fr. cacao)
CACAO s.f. praf rezultat din macinarea semintelor prajite ale unui arbore exotic, folosit mai ales la prepararea ciocolatei; (p. ext.) bautura preparata din acest produs. [Pron. -ca-o. / < fr., sp. cacao].