Dex.Ro Mobile
Rezultate din textul definițiilor
GUJON s.n. In gastronomie, transa decupata oblic din file de peste plat, asemanatoare cu un pestisor (fr. goujon = pietrosel), data prin faina sau invelita in aluat fluid, prajita in baie de ulei.

fileTA vb. I. tr. 1. A executa un filet. 2. A taia carnea de vita sau de peste in fileuri. [< fr. fileter].

fileTA vb. tr. 1. a executa un filet. 2. a taia carnea de vita sau de peste in fileuri. (< fr. fileter)

file, fileuri, s. n. Carne de calitate superioara din lungul sirei spinarii unei vite, unui porc sau unui peste; preparat alimentar pregatit din astfel de carne. ◊ (Adjectival) Muschi file. – Din fr. filet.

file s.n. 1. Carne de buna calitate din lungul sirei spinarii unei vite sau a unui peste. ♦ Mancare pregatita din astfel de carne. 2. Tricot cu orificii uniform repartizate pe suprafata lui. [< fr. filet].

file s. n. carne de buna calitate din lungul sirei spinarii unei vite sau a unui peste. ◊ mancarea pregatita. (< fr. filet)