Dex.Ro Mobile
Rezultate din textul definițiilor
SERICICULTURA ~i f. Ramura a zootehniei care se ocupa cu cresterea viermilor de matase. [G.-D. sericiculturii] /<fr. sericiculture

SERICICULTURA s.f. Ramura a zootehniei care se ocupa cu cresterea viermilor de matase. [< fr. sericiculture, cf. lat. sericum – matase, cultura – crestere].

MAGNANERIE s. f. local special pentru cresterea viermilor de matase. (< fr. magnanerie)

SERICICULTURA s. f. ramura a zootehniei care se ocupa cu cresterea viermilor de matase. (< fr. sericiculture)

SERICICULTURA, sericiculturi, s. f. Ramura a zootehniei care are ca obiect cresterea si inmultirea viermilor de matase in vederea obtinerii gogosilor destinate prelucrarii. – Din fr. sericiculture.

CULTURA ~i f. 1) Totalitate a valorilor materiale si spirituale create de omenire pe parcursul istoriei. 2) fig. Cunostinte vaste in diferite domenii, pe care le poseda cineva. 3) arheol. Totalitate a vestigiilor materiale si spirituale, descoperite in urma sapaturilor arheologice, caracteristice pentru un anumit areal, intr-o anumita epoca. 4) agr. Ansamblu de lucrari agrotehnice necesare plantelor agricole. 5) Teren cultivat cu un anumit fel de plante. 6) crestere a unor animale. ~a viermilor de matase. 7): ~ de bacterii crestere in laborator a bacteriilor; colonie de bacterii obtinuta in laborator pentru scopuri stiintifice. 8): ~ fizica ansamblu de metode si sisteme de educatie fizica care contribuie la dezvoltarea armonioasa a corpului omenesc. [G.-D. culturii] /<fr. culture, lat. cultura

CRESTERE, cresteri, s. f. Actiunea de a creste. Dezvoltare, marire treptata. 2. Sporire, marire a numarului, volumului, intensitatii, duratei etc. unui lucru, unui fenomen etc. 3. Prasire, inmultire. ◊ cresterea animalelor = ramura a agriculturii care are ca obiect inmultirea si cresterea animalelor si pasarilor, a viermilor de matase, a pestilor si stuparitului. 4. Educare, educatie. ◊ Loc. adj. Fara crestere = prost crescut, needucat. ◊ Expr. Buna crestere = educatie aleasa. – V. creste.