Rezultate din textul definițiilor
FILMOGRAFIE s. f. 1. catalog de filme realizate de un producator, de un regizor sau de un actor. 2. colectie de filme reunite pe baza unui criteriu. (< fr. filmographie)
FILMOTECA s. f. colectie de filme cinematografice. ◊ incapere amenajata si dotata pentru pastrarea filmelor. (< fr. filmotheque)
TELETECA s. f. colectie de filme pentru televiziune. (< fr. teletheque)
VIDEOTECA s. f. 1. colectie de filme video inregistrate pe videocasete. 2. mobila speciala, cu rafturi, pentru pastrat videocasete. 3. incapere, sala in care se pastreaza si se vizioneaza videocasete. (< fr. videotheque)
FILMOTECA, filmoteci, s. f. 1. colectie de filme cinematografice clasate intr-o ordine sistematica. 2. Loc special amenajat pentru pastrarea filmelor cinematografice. – Din fr. filmotheque.
CINEMATECA ~ci f. 1) colectie de filme; filmoteca. 2) Incapere special amenajata pentru pastrarea si vizionarea filmelor vechi; filmoteca. /<fr. cinematheque
FILMOTECA ~ci f. 1) colectie de filme, cinemateca. 2) Local special amenajat pentru pastrarea si vizionarea filmelor vechi; cinemateca. /<fr. filmotheque
TELECINEMATECA ~ci f. colectie de filme pentru televiziune. /<fr. telecinematheque
FILMOTECA s.f. colectie de filme de cinematograf, de fotografii etc. ♦ Incapere special amenajata pentru pastrarea filmelor. [< fr. filmotheque, cf. fr. film, gr. theke – dulap].
TELECINEMATECA s.f. colectie de filme pentru televiziune. [Gen. -cii. / < fr. telecinematheque].
DIATECA, diateci, s. f. colectie de diapozitive si de diafilme. [Pr.: di-a-] – Dia[film] + suf. -teca.