Rezultate din textul definițiilor
TARTAR adj. In gastronomie, preparat in stil tatar sau foarte picant; biftec tartar = carne de vaca cruda, tocata, servita cu fileuri de sardele si galbenus de ou crud deasupra (fr. bifteck tartare; germ. Tatarenbeefsteak); sos tartar = sos picant rece, din maioneza amestecata cu bucatele de albus fiert, esalot, capere si verdeata tocata marunt (fr., engl. sauce tartare; germ. Tatarensauce), iar ca preparat casnic, sos rece din maioneza amestecata cu mustar foarte iute, asezonat divers.
TARTAR, -A adj. Tataresc. ◊ biftec tartar = muschi fript foarte putin; sos tartar = sos rece, foarte picant din maioneza pregatita cu galbenusuri de ou fierte tari, la care se adauga ceapa tocata fin si mustar. [< fr. tartare].
tartar adj. inv. tataresc. ♦ biftec ~ = muschi fript foarte putin; sos ~ = sos rece, foarte picant, din maioneza pregatita cu galbenusuri fierte, la care se adauga ceapa tocata fin, castraveti in otet, patrunjel verde si mustar. (< fr. tartare)