Rezultate din textul definițiilor
TARTA, tarte, s. f. Prajitura facuta din aluat fraged acoperit cu fructe (si cu crema). – Fr. tarte.
CORABIOARA, corabioare s. f. 1. Diminutiv al lui corabie. 2. Prajitura preparata din aluat fraged. [Pr.: -bi-oa-] – Corabie + suf. -ioara.
TARTA, tarte, s. f. Prajitura facuta dintr-un strat subtire de aluat fraged, acoperit cu fructe si cu crema. – Din fr. tarte.
CORABIOARA, corabioare, s.f. (In gastronomie) Piesa de patiserie din aluat fraged sau foitaj, in forma de corabioara, utilizata ca suport pentru diferite umpluturi sarate (antreuri) sau dulci (desert); sin. barcheta.
FURSEC, fursecuri, s. n. Nume dat unor prajituri mici si uscate, facute din diferite aluaturi fragede, avand forme variate. – Din fr. foursec.
A SE FRAGEZI pers. 3 se ~este intranz. (despre carne, aluat etc.) A deveni fraged; a capata fragezime. /Din fraged
FRAGEZI, fragezesc, vb. IV. Refl. (Despre anumite alimente, in special despre carne, aluaturi etc.) A deveni fraged. ♦ Tranz. A face sa devina fraged. – Din fraged.
FRAGEZI, fragezesc, vb. IV. Refl. (Despre anumite alimente, in special despre carne, aluaturi etc.) A deveni sau a face sa devina fraged. – Din fraged.
FRANTUZESC, -EASCA, frantuzesti, adj. Francez (2) ◊ aluat frantuzesc = aluat pentru prajituri, pregatit cu unt si lucrat special pentru a deveni fraged si a se desface in foi; foitaj. ♦ (Substantivat, f.) Limba franceza. – Frantuz + suf. -esc.