TERMINÁL, -Ă,terminali, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care se află la extremitate, la capăt, la vârf. 2. S. n. Stație de radioreleu, componentă a unei rețele de radiorelee. 3. S. n. Dispozitiv de intrare sau ieșire cuplat cu calculatorul (2); display video, imprimator. 4. S. n. Element de conectare al componentelor electronice. – Din fr. terminal, lat. terminalis. (Sursa: DEX '98 )
TERMINÁL, -Ăadj. Care formează ultimul element; aflat la extremitate, la vârf. // s.n.1. Partea terminală a unui organ, a unei instalații etc. 2. Instalație care permite introducerea datelor și citirea rezultatelor la un calculator electronic. [Cf. fr. terminal, it. terminale, lat. terminalis]. (Sursa: DN )
TERMINÁL, -Ă I. adj. care formează ultimul element; aflat la extremitate, la vârf. II. s. n. 1. partea terminală a unui organ, a unei instalații etc. 2. (inform.) echipament care permite introducerea datelor și citirea rezultatelor la un calculator. 3. punct final al legăturilor cu un aeroport într-un oraș; stație-terminus pentru încărcarea și descărcarea containerelor. ◊ aerogară, punct de sosire sau de plecare a pasagerilor. 4. ansamblu de rezervoare și de pompe, depozit de produse petroliere, situate la extremitatea unei pipe-line. (< fr. terminal, lat. terminalis) (Sursa: MDN )
TERMINÁL adj., s. 1. adj. v. extrem. 2. s. display, imprimator, video. (Sursa: Sinonime )
terminál adj. m., pl. termináli; f. sg. terminálă, pl. terminále (Sursa: Ortografic )
TERMINÁL1 ~ă (~i, ~e) 1) Care constituie ultimul element; de la capăt. Punct ~. 2) Care se dezvoltă la capăt; dispus la vârf. Flori ~e. /<fr. terminal, lat. terminalis (Sursa: NODEX )
TERMINÁL2 ~im. 1) Parte extremă a unui organ sau a unei instalații. 2) (la calculatorul electronic) Instalație care servește pentru introducerea datelor și citirea rezultatelor. /<fr. terminal, lat. terminalis (Sursa: NODEX )