RECLAMÁT, -Ă,reclamați, -te, adj. 1. Cerut, pretins, revendicat. 2. (Adesea substantivat) Împotriva căruia cineva se ridică prin intermediul unui organ juridic; pârât. – V. reclama. (Sursa: DEX '98 )
RECLAMÁT, -Ăadj. Care este reclamat, revendicat. // s.m. și f. Pârât; denunțat, inculpat. [< reclama]. (Sursa: DN )
RECLAMÁT, -Ăadj., s. m. f. (cel) denunțat justiției, inculpat, pârât. (< reclama) (Sursa: MDN )
RECLAMÁT s. pârât. (Sursa: Sinonime )
RECLAMÁ,reclám, vb. I. Tranz. 1. A cere, a pretinde ceva (în baza unui drept); a revendica. ♦ Intranz. (Înv.) A protesta. ♦ Fig. A face necesar, a necesita, a cere, a impune. 2. A face o reclamație contra cuiva, a se plânge împotriva cuiva; a pârî. ♦ A formula pretenții în fața unui organ de jurisdicție. [Var.: (pop.) lăcrămá vb. I] – Din fr. réclamer. (Sursa: DEX '98 )
A RECLAMÁ reclámtranz. 1) A pretinde ceva, pe baza prevederilor legii; a cere; a revendica. 2) A învinui printr-o reclamație. 3) (despre acțiuni) A face să fie necesar; a necesita; a merita; a cere; a comporta; a pre-tinde. /<fr. réclamer, lat. reclamare (Sursa: NODEX )
RECLAMÁvb. I. tr.1. A cere, a pretinde insistent ceva (pe baza unui drept); a revendica. ♦ A necesita, a impune. 2. A pârî, a denunța, a face o reclamație contra cuiva. [P.i. reclám. / < fr. réclamer, cf. lat. reclamare]. (Sursa: DN )
RECLAMÁvb. tr. 1. a cere, a pretinde insistent ceva (pe baza unui drept); a revendica. 2. (fig.) a face necesar, a necesita; a impune. 3. a pârî, a denunța, a face o reclamație contra cuiva. (< fr. réclamer, germ. Reklame) (Sursa: MDN )
RECLAMÁ vb. 1. v. cere. 2. a se plânge. (Cui să ~?)3. v. denunța. 4. v. necesita. 5. a cere, a implica, a necesita, a presupune. (Inteligența ~ reflecția.) (Sursa: Sinonime )
reclamá vb. (sil. -cla-), ind. prez. 1 sg. reclám, 3 sg. și pl. reclámă (Sursa: Ortografic )