OMLÉTĂ,omlete, s. f. Mâncare făcută din ouă bătute și prăjite în grăsime, uneori cu o umplutură de șuncă, brânză, spanac etc. – Din fr. omelette. (Sursa: DEX '98 )
OMLÉTĂs.f. Mâncare făcută din ouă bătute și prăjite în grăsime. [< fr. omelette]. (Sursa: DN )
OMLÉTĂs. f. 1. mâncare din ouă bătute și prăjite în grăsime. 2. preparat dulce din ouă, făină, lapte și zahăr, care se umple cu dulceață, fructe etc. (< fr. omelette) (Sursa: MDN )
OMLÉTĂ s. jumări (pl.), (reg.) papară, prajilă, (nordul Mold., Bucov. și nordul Transilv.) papă, (Transilv. și Ban.) păpăradă, ratotă, (Mold. și Bucov.) scrob, (înv., în Transilv.) sfungată. (~ de ouă.) (Sursa: Sinonime )
omlétă (omléte), s. f. – Mîncare de ouă bătute prăjite. Fr. omelette. (Sursa: DER )
omlétă s. f., pl. omléte (Sursa: Ortografic )
OMLÉTĂ ~ef. Fel de mâncare pregătită din ouă bătute (cu lapte sau smântână) și prăjite în grăsime (uneori cu adaus de brânză, șuncă, verdețuri etc.). /<fr. omelette (Sursa: NODEX )
OMLETĂ,omlete, s.f. Preparat culinar realizat din ouă desfăcute din coajă, bătute, apoi prăjite în tigaie fără a fi amestecate, având forma unei clătite pufoase; poate fi sărată sau dulce, plată (natur sau cu diferite ingrediente încorporate) sau rulată cu o umplutură la mijloc (o compoziție sărată, dulceață, fructe etc.), fiind servită ca preparat de mic dejun, ca antreu sau ca desert. (Sursa: DGE )