Dex.Ro Mobile
METODOLOGÍE s. f. 1. Parte a filozofiei care se ocupă cu analiza teoretică a metodelor de cunoaștere. 2. Totalitatea metodelor de cercetare folosite într-o știință. 3. Metodă de cunoaștere cu maximum de generalitate; metoda cea mai generală de cunoaștere. 4. Metodă (2). – Din fr. méthodologie. (Sursa: DEX '98 )

METODOLOGÍE f. 1) Compartiment al filozofiei care se ocupă cu studiul metodelor de cercetare proprii unei științe. 2) Metodă de cunoaștere caracterizată printr-un grad maxim de generalizare. /<fr. méthodologie (Sursa: NODEX )

METODOLOGÍE s.f. 1. Parte a filozofiei care se ocupă cu analiza metodelor folosite în știința modernă; știință și teorie despre metodă. 2. Totalitatea metodelor de cercetare folosite într-o știință. 3. Metodă de cunoaștere cu maximum de generalitate. [Gen. -iei. / < fr. méthodologie, cf. gr. methodos – metodă, logos – studiu]. (Sursa: DN )

METODOLOGÍE s. f. 1. parte a filozofiei care se ocupă cu analiza teoretică a metodelor în știința modernă; știință și teorie despre metodă. 2. ansamblul metodelor de cercetare într-o anumită știință. (< fr. méthodologie) (Sursa: MDN )

METODOLOGÍE s. metodă. (A aplica o nouă ~.) (Sursa: Sinonime )

metodologíe s. f., art. metodología, g.-d. metodologíi, art. metodologíei (Sursa: Ortografic )

Declinări/Conjugări
metodologie   substantiv feminin nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular metodologie metodologia
plural metodologii metodologiile
genitiv-dativ singular metodologii metodologiei
plural metodologii metodologiilor
vocativ singular metodologie, metodologio
plural metodologiilor