INFÍRM, -Ă,infirmi, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care are o infirmitate; schilod, neputincios, invalid, beteag. – Din fr. infirme, lat. infirmus. (Sursa: DEX '98 )
INFÍRM, -Ăadj., s.m. și f. Schilod, beteag, neputincios. [Cf. fr. infirme, lat. infirmus]. (Sursa: DN )
INFÍRM, -Ăadj., s. m. f. schilod, neputincios, invalid. (< fr. infirme, lat. infirmus) (Sursa: MDN )
infírm adj. m., s. m., pl. infírmi; f. sg. infírmă, pl. infírme (Sursa: Ortografic )
INFIRMÁ,infírm, vb. I. Tranz. A anula, a respinge, a declara nevalabil; a dovedi ca neadevărat, nefundat. ♦ A desființa un act (sau o măsură) ca fiind nelegal sau netemeinic; a invalida. – Din fr. infirmer, lat. infirmare. (Sursa: DEX '98 )
A INFIRMÁ infírmtranz. 1) (acte, dispoziții oficiale etc.) A declara nul printr-un ordin; a aboli; a abroga; a contramanda; a revoca; a anula. 2) (teorii, teze, afirmații) A demonstra ca fiind nefondat. /<fr. infirmer, lat. infirmare (Sursa: NODEX )
INFÍRM ~ă (~i, ~e)și substantival (despre persoane) Care are o parte a corpului mutilată sau deformată; calic; beteag; schilod. /<fr. infirme, lat. infirmus (Sursa: NODEX )
INFIRMÁvb. I. tr. A dovedi, a declara nevalabil, neadevărat. ♦ A anula (un mandat de arestare, o hotărâre). [P.i. infírm. / < fr. infirmer, it., lat. infirmare]. (Sursa: DN )
INFIRMÁvb. tr. a declara nevalabil, nefondat, a anula; a invalida; (fig.) a dezminți. (< fr. infirmer, lat. infirmare) (Sursa: MDN )
INFIRMÁ vb. 1. a contrazice, a dezminți. (Acest fapt ~ părerea curentă.)2. a anula, (fig.) a răsturna. (A ~ o teorie.)3. v. abroga. (Sursa: Sinonime )
A infirma ≠ a adeveri, a afirma, a confirma (Sursa: Antonime )
infirmá vb., ind. prez. 1 sg. infírm, 3 sg. și pl. infírmă (Sursa: Ortografic )