FOTOGRAFIÁT1 s. n. Faptul de a fotografia. [Pr.: -fi-at] – V. fotografia. (Sursa: DEX '98 )
FOTOGRAFIÁT2, -Ă,fotografiați, -te, adj. Reprodus prin procedee fotografice, a cărui imagine a fost fixată prin fotografie. [Pr.: -fi-at] – V. fotografia. (Sursa: DEX '98 )
FOTOGRAFIÁT adj. (pop.) pozat. (Sursa: Sinonime )
fotografiát s. n. (sil. -gra-fi-at) (Sursa: Ortografic )
FOTOGRAFIÁ,fotografiez, vb. I. Tranz. A fixa imaginea unui obiect, a unei persoane, a unui peisaj etc. pe o placă sau pe o hârtie fotografică sensibilă cu ajutorul unui aparat fotografic; a realiza o fotografie. [Pr.: -fi-a-] – Din fr. photographier. (Sursa: DEX '98 )
A FOTOGRAFIÁ ~éztranz. (ființe, obiecte, locuri etc.) A fixa o imagine pe o placă sau pe hârtie fotografică cu ajutorul unui aparat fotografic. [Sil. -fi-a] /<fr. photographier (Sursa: NODEX )
FOTOGRAFIÁvb. I. tr. A fixa imaginea unui obiect, unei ființe etc. pe o hârtie sau pe o placă fotosensibilă cu ajutorul unui sistem de lentile. [Pron. -fi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. photographier]. (Sursa: DN )
FOTOGRAFIÁvb. tr. a fixa imaginea unui obiect, a unei ființe etc. pe o hârtie sau pe o placă fotosensibilă, cu ajutorul unui sistem de lentile. (< fr. photographier) (Sursa: MDN )
FOTOGRAFIÁ vb. (pop.) a (se) poza. (Sursa: Sinonime )
fotografiá vb. (sil. -gra-fi-a), ind. prez. 1 sg. fotografiéz, 3 sg. și pl. fotografiáză, 1 pl. fotografiém (sil. -fi-em); conj. prez. 3 sg. și pl. fotografiéze; ger. fotografiínd (sil. -fi-ind) (Sursa: Ortografic )