DISPENSÁRE,dispensări, s. f. Acțiunea de a (se) dispensa. – V. dispensa. (Sursa: DEX '98 )
DISPENSÁREs.f. Acțiunea de a (se) dispensa. [< dispensa]. (Sursa: DN )
dispensáre s. f., g.-d. art. dispensării; pl. dispensări (Sursa: Ortografic )
DISPENSÁ,dispenséz, vb. I. 1. Refl. A se lipsi de cineva sau de ceva; a renunța la... 2. Tranz. A scuti pe cineva de o obligație, de o îndatorire etc. – Din fr. dispenser, lat. dispensare. (Sursa: DEX '98 )
DISPENSAR,dispensare, s. n. Unitate medico-sanitară care asigură asistența populației dintr-o anumită zonă teritorială, de obicei fără spitalizare. – Din fr. dispensaire. (Sursa: DEX '98 )
A DISPENSÁ ~éztranz. (persoane) A face să fie liber; a elibera. /<fr. dispenser, lat. dispensare (Sursa: NODEX )
A SE DISPENSÁ mă ~ézintranz. A înceta de a mai fi dornic. ~ de comodități. /<fr. dispenser, lat. dispensare (Sursa: NODEX )
DISPENSÁR ~en. med. Așezământ medico-sanitar, unde se acordă asistența medicală ambulatorie și consultații. /<fr. dispensaire (Sursa: NODEX )
DISPENSÁvb. I.1.refl. A se lipsi (de ceva, de cineva), a renunța la... 2.tr. A scuti (pe cineva) de o însărcinare, de o obligație etc. [< fr. dispenser, it., lat. dispensare]. (Sursa: DN )
DISPENSÁRs.n. Instituție sanitară unde se dau consultații medicale gratuite. ♦ Local unde este instalată o astfel de instituție. / < fr. dispensaire]. (Sursa: DN )
DISPENSÁvb. I. refl. a se lipsi (de ceva, de cineva), a renunța la... II. tr. a scuti de o îndatorire, de o obligație etc. (< fr. dispenser, lat. dispensare) (Sursa: MDN )
DISPENSÁRs. n. instituție sanitară unde se dau consultații medicale gratuite. (< fr. dispensaire) (Sursa: MDN )
DISPENSÁ vb. 1. a se lipsi, a renunța. (S-a ~ de serviciile lui.)2. v. scuti. (Sursa: Sinonime )
dispensá vb., ind. prez. 1 sg. dispenséz, 3 sg. și pl. dispenseáză (Sursa: Ortografic )
dispensár s. n., pl. dispensáre (Sursa: Ortografic )