DENSITÁTE,densități, s. f. 1. Mărime fizică definită prin raportul dintre masa și volumul unui corp; masă specifică. ◊ Densitate relativă = raportul dintre densitatea unei substanțe și densitatea apei. ♦ Numărul de obiecte sau de ființe de pe o unitate de arie sau de lungime. ◊ Densitate de curent electric = raportul dintre intensitatea curentului electric care trece printr-un conductor și secțiunea transversală a acestuia. Densitatea (medie) a populației = numărul de locuitori care revin (în medie) pe o unitate de suprafață a unui anumit teritoriu. Densitatea rețelei hidrografice = raportul dintre lungimea rețelei de râuri și canale și suprafața dată. 2. Faptul de a fi dens; desime. – Din fr. densité, lat. densitas, -atis. (Sursa: DEX '98 )
DENSITÁTEs.f.1. Faptul, calitatea de a fi dens; desime. 2. Raportul dintre masa și volumul unui corp. ♦ Număr, cantitate de obiecte aflate pe o suprafață sau pe o lungime luate ca unitate. [Cf. lat. densitas, fr. densité]. (Sursa: DN )
DENSITÁTEs. f. 1. faptul, calitatea de a fi dense. 2. raportul dintre masa și volumul unui corp; masă specifică. 3. număr, cantitate de obiecte aflate pe o suprafață sau pe o lungime luate ca unitate. ◊ raportul dintre populație și teritoriul ocupat de aceasta. (< fr. densité, lat. densitas) (Sursa: MDN )
DENSITÁTE s. 1.(FIZ.) masă specifică. (~a unui corp.)2. desime. (Ce ~ au puieții?) (Sursa: Sinonime )
densitáte s. f., g.-d. art. densității; pl. densități (Sursa: Ortografic )
DENSITÁTE ~ățif. 1) Caracter dens; desime. 2) Raport dintre masa și volumul unui corp. 3) Cantitatea de elemente omogene pe o unitate de spațiu. ~atea populației. [Art. densitatea; G.-D. densității] /<fr. densité, lat. densitas, ~atis (Sursa: NODEX )