Dex.Ro Mobile
CLUB, cluburi, s. n. Asociație menită să creeze membrilor săi condiții favorabile pentru desfășurarea unei anumite activități (cultural-educative, sportive etc.) în timpul liber; local care servește acestei asociații. – Din fr., engl. club. (Sursa: DEX '98 )

CLUB s.n. 1. Cerc pe lângă o întreprindere, o instituție, un sindicat etc., unde se reunesc membrii săi în timpul liber pentru activități cultural-educative, pentru a face sport etc.; local unde funcționează un astfel de cerc. 2. Asociație (politică), cerc de persoane care se întrunesc regulat într-un anumit local; local care servește acestei asociații, acestui cerc. 3. (Mar.) Scondru pe care se înverghează marginea de întinsură la unele vele latine. V. greement. [< fr., engl. club]. (Sursa: DN )

CLUB1 s. n. 1. cerc pe lângă o întreprindere, o instituție, un sindicat etc., unde se reunesc membrii săi în timpul liber pentru activități cultural-educative, sport etc. 2. (în țările capitaliste) asociație (politică), cerc de persoane care se întrunesc regulat într-un anumit local; localul însuși. 3. (mar.) vergă montată pe bompresul corăbiilor mari pentru a susține marginea de întinsură a velelor triunghiulare numite focuri. (< fr., engl. club) (Sursa: MDN )

CLUB2 s. m. crosă cu care se lovește mingea la golf. (< engl. club) (Sursa: MDN )

club s. n., pl. clúburi (Sursa: Ortografic )

club n., pl. urĭ (fr. club, d. engl. club, măcĭucă, club, cerc). Cerc, reuniune, societate, maĭ ales politică. – Pe la 1800 clup. (Sursa: Scriban )

CLUB ~uri n. 1) Instituție culturală, cu scopuri educative și recreative. 2) Local în care își desfășoară activitatea o astfel de instituție. 3) Asociație care reunește persoane cu interese comune, pentru a-și petrece timpul liber sau pentru contacte de ordin politic, științific, sportiv etc. /<fr., engl. club (Sursa: NODEX )

club-bar s. n., pl. club-báruri (Sursa: Ortografic )

AUTOMOBIL CLUB ROMÂN (A.C.R.), asociație a automobiliștilor din România, înființată în București în 1904 sub denumirea „Asociația Automobil Club Român”, la inițiativa lui G.V. Bibescu, pentru dezvoltarea sportului și turismului cu automobilul; reorganizată în 1967 sub denumirea actuală. Este membră a Federației Internaționale a Automobilului, din 1912, și a Alianței Internaționale de Turism, din 1979. (Sursa: DE )

Declinări/Conjugări
club   substantiv neutru nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular club clubul
plural cluburi cluburile
genitiv-dativ singular club clubului
plural cluburi cluburilor
vocativ singular
plural