BACLAVÁ,baclavale, s. f. Prăjitură preparată din foi de plăcintă, nuci sau migdale și miere sau sirop de zahăr. – Din tc. baklava. (Sursa: DEX '98 )
BACLAVÁ,baclavale, s. f. Prăjitură preparată din foi de plăcintă, nuci sau migdale și miere sau sirop de zahăr. – Tc. baklava. (Sursa: DLRM )
baclavá (baclavále), s. f. – Prăjitură orientală din foi de plăcintă, cu miere și migdale. – Mr. băclăvă. Tc. baklava (Roesler 588; Șeineanu, II, 33; Ronzevalle 46) de unde și ngr. μπαϰλαβᾶς, bg. baklava. (Sursa: DER )
baclavá s. f. (sil. -cla-), art. baclaváua, g.-d. art. baclaválei; pl. baclavále (Sursa: Ortografic )
baclavá și (Mold. nord) pa- f. (turc. baklava) Un fel de prăjitură compusă din foĭ puse una peste alta (și care aŭ între ele nucĭ saŭ migdale pisate), tăĭate în formă de romburĭ și opărite cu sirop de zahăr saŭ de mĭere. V. sarailie. (Sursa: Scriban )
BACLAVÁ ~lef. Preparat culinar din foi de plăcintă, miez de nucă sau de migdale, stropit cu sirop de miere sau de zahăr. [Art. baclavaua; G.-D. baclavalei; Sil. ba-cla-] /<turc. baklava, paklava (Sursa: NODEX )