ÁLGĂ,alge, s. f. (La pl.) Plante inferioare caracterizate prin prezența clorofilei și răspândite în ape dulci, sărate și pe uscat; (și la sg.) plantă din acest grup. – Din fr. algue, lat. alga. (Sursa: DEX '98 )
ÁLGĂs.f. Plantă inferioară talofită care crește în mediul acvatic. [< fr. algue, cf. it., lat. alga]. (Sursa: DN )
ÁLGĂs. f. plantă inferioară talofită capabilă de fotosinteză, în mediul acvatic. (< fr. algue, lat. alga) (Sursa: MDN )
ÁLGĂ,alge, s. f. Plantă inferioară caracterizată prin prezența clorofilei și prin viață în mediul acvatic. – Fr. algue (lat. lit. alga). (Sursa: DLRM )
álgă s. f., g.-d. art. álgei; pl. álge (Sursa: Ortografic )
álgă f., pl. e (lat. alga). O plantă criptogamă care crește maĭ ales în apele sărate a căreĭ mărime variază de la o miime de milimetru pînă la 4-5 sute de metri. Conține sodiŭ, potasiŭ și ĭod și servește la îngrășarea pămîntuluĭ. (Sursa: Scriban )
ÁLGĂ ~gef. Plantă inferioară acvatică de culoare verde, roșie sau brună, utilizată ca materie primă în industrie și ca nutreț în agricultură. /<fr. algue, lat. alga (Sursa: NODEX )
ALGE ALBÁSTRE s. pl. (BOT.) cianoficee (pl.). (Sursa: Sinonime )
ÁLGĂ s.f. Algele comestibile sunt folosite tradițional în bucătăria japoneză (kombu, nori, mekabu, wakame), dar și în cea europeană, îndeosebi în țările nordice, în Marea Britanie și Irlanda (kelp, carrageen / caragheen, Irish moss), proaspete („salată-de-mare”) sau uscate și presate; ele se utilizează și ca materie primă pentru producerea de gelifiante; v. agar-agar. (Sursa: DGE )