Rezultate din textul definițiilor
FRANCE PRESSE [frã:s pres] (Agence ~; AFP), principala agentie de presa din Franta, cu sediul la Paris. Infiintata in 1944 (ca succesoare a agentiei Havas).
AGENTIA ORIENT-RADIO (Rador), agentie de presa din Romania, infiintata in iun. 1921. In 1926 a devenit agentia oficiala a guvernului. In 1949 si-a incheiat activitatea.
AGENTIA TELEGRAFICA ROMANA, agentie de presa infiintata la Bucuresti, in 1889, de catre agentia austriaca „Corrbureau”. In 1895 a devenit prima agentie autonoma de presa din Romania; si-a incetat activitatea in 1916. Din 1921 a fost inlocuita cu Agentia Orient-Radio (Rador).
ANSA (Agentia Nazionale Stampa Associata), agentie de presa italiana. Infiintata in 1945, cu sediul central la Roma.
ASSOCIATED PRESS [æsousieitid] (AP), agentie de presa din S.U.A., infiintata in 1848, cu sediul central la New York.
B.T.A. (Balgarska Telegrafna Agentia), agentie de presa a Bulgariei. Functioneaza din 1944, cu sediul la Sofia.
CHINA NOUA (HSINHUA, SINHUA), agentie de presa a R.P. Chineza, cu sediul central in Beijing. Infiintata in 1937, a fost reorganizata ca agentie de stat in 1949.
CSTK (Cesko-Slovenska Tiskova Kancelar), agentie de presa a Ceho-Slovaciei, cu sediul central la Praga. Fundata in 1918.
REUTERS [rɔitəz], agentie de presa din Marea Britanie, cu sediul la Londra, infiintata in 1851 de Paul Julius Reuters (1816-1899). Din 1865 societate pe actiuni, apartine azi unui consortiu din care face parte proprietarii principalelor ziare engleze.
AGENTIA HAVAS A ROMANIEI, sucursala din Bucuresti a agentiei franceze de presa Havas. Prima agentiei de presa care a functionat, intre 1879 si 1888, in Romania.
AGENTIA ROMANA DE presa (AGERPRES), v. ROMPRES.
agentie, agentii, s. f. 1. Reprezentanta, filiala sau sucursala a unei intreprinderi sau institutii situate in alt punct decat acela in care se afla sediul principal. 2. (In sintagma) agentie telegrafica (sau de presa) = institutie care culege informatii din toate domeniile de activitate, furnizandu-le presei sau televiziunii. 3. Reprezentanta diplomatica; misiune condusa de un agent diplomatic. ◊ agentie economica = reprezentanta a unei tari intr-o tara straina, care efectueaza operatii economice internationale. 4. (In sintagma) agentie de bilete = birou unde se vand cu anticipatie bilete pentru spectacole, concerte etc. agentie de voiaj = birou unde se vand cu anticipatie bilete de calatorie (pentru distante mai lungi). [Var.: (inv.) aghentie s. f.] – Din it. agenzia.
agentie s.f. Birou care reprezinta interesele unei institutii, incheind anumite acte in numele ei. V. filiala, sucursala. ◊ agentie telegrafica (sau de presa) = institutie care primeste si transmite presei stiri si informatii; agentie de bilete = birou unde se vand bilete pentru spectacole, concerte etc. [Gen. -iei, var. aghentie s.f. / < it. agenzia, cf. germ. agentie].
agentie ~i f. 1) Reprezentanta, sucursala sau birou care reprezinta interesele unei institutii sau intreprinderi. 2) Institutie de informatie. ~ de presa. ~ de voiaj. [G.-D. agentiei] /<it. agenzia
agentie s. f. reprezentanta a unei institutii sau intreprinderi. ♦ ~ telegrafica (sau de presa) = institutie specializata care primeste si transmite presei stiri si informatii; ~ de bilete = birou unde se vand bilete pentru spectacole, concerte etc.; ~ de voiaj = birou unde se vand cu anticipatie biletele de calatorie. (< it. agenzia)