Rezultate din textul definițiilor
metanoic adj. Acid ~ = acid formic (< fr. methanoique)
FORMIC, -A, formici, -ce, adj. (In sintagmele) acid formic = acid organic corosiv, lichid, incolor, volatil, care se gaseste in corpul furnicilor rosii, in frunzele de urzica etc. si care se prepara si pe cale chimica, avand intrebuintari in industria textila, farmaceutica si in tabacarie. Aldehida formica v. aldehida. – Din fr. formique.
FORMIAT, formiati, s. m. Sare a acidului formic [Pr.: -mi-at] – Din fr. formiate.
FORMIAT ~ti m. Sare sau ester al acidului formic. ◊ ~ de sodiu sare intrebuintata, mai ales, la sinteza acidului oxalic si in tabacarie. [Sil. -mi-at] /<fr. formiate
FORMIAT s.m. Sare a acidului formic. [Pron. -mi-at. / < fr. formiate].
FORMIC, -A adj. acid formic = acid corosiv care se gaseste in stare naturala in corpul furnicilor; aldehida formica = formaldehida. [< fr. formique].
FORMIAT s. m. sare a acidului formic. (< fr. formiate)
formic ~a adj. : acid ~ acid organic corosiv, lichid, incolor, volatil, care se afla in stare naturala in corpul furnicilor, in frunzele de urzica si este folosit in industria chimica, farmaceutica si in tabacarie. /<fr. formique
CREP s. n. 1. cauciuc natural, alb-galbui si translucid, obtinut prin coagularea latexului cu acid acetic sau formic, pentru talpi la incaltaminte. 2. tesatura subtire de matase sau de lana, cu fata usor incretita. ◊ bucata neagra dintr-o astfel de tesatura purtata (la rever) in semn de doliu. (< fr. crepe)
formic, -A adj. acid ~ = acid corosiv care se gaseste in corpul furnicilor rosii si in frunzele de urzica; acid metanoic; aldehida ~a = formaldehida. (< fr. formique)